Overzicht

Twinning: in duo's van elkaar leren

  • 8 juli 2016

Onlangs sloten het Kenniscentrum Zorginnovatie en de hbo-v-opleiding van de Hogeschool Rotterdam een project af, waarin docenten hbo-v en wijkverpleegkundigen van elkaar leerden.

De docenten en verpleegkundigen werden aan elkaar gekoppeld. Ruim negen maanden lang oriënteerden de 'twins' zich op elkaars beroepspraktijk. Zij deelden ervaringen, kennis en vaardigheden die van belang zijn voor een andere manier van werken en opleiden. Hiermee sluiten ze aan bij de transitie en transformatie van de zorg.

Nieuwe inzichten
De twins geven aan nieuwe inzichten gekregen te hebben en deze in hun praktijk toe te kunnen passen. Twinning maakt het onderwijs levendiger, omdat theorie aan praktijk gekoppeld wordt. Zo krijgen studenten een actueel beeld mee van het beroep. Ook leverde het project ‘Twinning: tussen wijk en hogeschool’ waardevolle contacten op, waardoor nieuwe stageplekken en onderzoeksmogelijkheden werden aangeboord. Dit vergroot de kans dat studenten een keuze maken voor het werken in de wijk.

Boekje
Alle leeropbrengsten én implementatietips zijn terug te lezen in een boekje over twinning, dat werd uitgereikt tijdens de afsluitende bijeenkomst. Omdat het project zo succesvol bleek, zetten de betrokkenen in op een vervolg. 

Meer informatie over:

twinning in Rotterdam
https://www.hogeschoolrotterdam.nl/hogeschool/nieuws/newsitem/docenten-hbo-v-en-wijkverpleegkundigen-leren-met-en-van-elkaar/51868/