Overzicht

Subsidie voor vernieuwende projecten

  • 8 juli 2016

Vernieuwingsprojecten op het gebied van Zorg en Welzijn krijgen van minister Bussemaker (OCW) een flinke subsidie uit het regionaal investeringsfonds mbo.

Zeventien samenwerkingsprojecten rondom mbo-scholen in heel Nederland krijgen 43,5 miljoen euro om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. Hieronder zijn vijf vernieuwingprojecten die als doel hebben om te zorgen voor goed gekwalificeerde zorgmedewerkers in de toekomst.

Vijf projecten
Het Friesland College en ROC Friese Poort gaan nieuwe vormen van ouderenzorg ontwikkelen en werken bij het samenstellen van een ‘healthy ageing-centrum’ samen met het bedrijfsleven en zorginstellingen. ROC Mondriaan ontwikkelt een nieuwe leerlijn ‘medewerker zorg en welzijn’ en gaat de  doorstroom van verpleegkundigen mbo naar hbo  bevorderen. Het Nova College ontwikkelt praktijkroutes, waarin onderwijs en zorginstellingen samenwerken. Het Summa College wil een nieuw opleidingsprogramma met stagemogelijkheden opzetten voor mbo-niveaus 2 en 3. En het Noorderpoortcollege wil met 41 partners nieuwe kennis ontwikkelen, gedragsverandering en interdisciplinaire samenwerking stimuleren.



Meer informatie over:

de subsidie voor mbo-scholen
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-onderwijs-cultuur-en-wetenschap/nieuws/2016/05/23/43-5-miljoen-voor-betere-aansluiting-mbo-met-bedrijfsleven-in-de-regio

de vijf zorgprojecten

http://www.zorgvoorbeter.nl/ouderenzorg/vernieuwing-mbo-zorgopleidingen.html