Overzicht

Mbo-docent niet erg motiverend

  • 8 juli 2016

Mbo-studenten zijn niet erg positief over hun lessen. Dit blijkt uit de JOB-monitor 2016, het landelijke tevredenheidsonderzoek onder mbo-studenten.

Voorzitter Nicky Nijhuis: 'Bijna een kwart van de bevraagde studenten geeft aan niet te worden uitgedaagd tijdens de les en 22 procent vindt de lessen niet nuttig. Nog niet eens de helft van de mbo-studenten is tevreden over hoe docenten tijdens de les motiveren. Dit is dramatisch laag en daar moet snel verandering in komen.' Elke twee jaar houdt de JOB een enquête onder mbo-studenten. Dit keer gaven 267.042 mbo’ers hun mening.

Dure materialen
Waar studenten nog steeds ontevreden over zijn, is het gebruik van aangeschafte lesmaterialen. Slechts 36 procent van alle geënquêteerden geeft aan dat deze voldoende worden ingezet. Dit terwijl de aanschaf vaak een grote financiële last is. ‘Wij kunnen ons hier erg kwaad over maken, want deze onvrede is niet nieuw’, zegt Nicky Nijhuis.

Rapportcijfer
Studenten mochten een rapportcijfer geven aan hun school. De vakinstellingen scoren het hoogste gemiddelde rapportcijfer, namelijk een 7,4. Roc’s en aoc’s ontvingen van hun studenten gemiddeld een 6,6.

Meer informatie over:

opvallende resultaten van de JOB-Monitor
http://www.jobmbo.nl/mbo-student-negatief-over-lessen

uitslagen van de JOB-monitor
http://www.jobmbo.nl/wp-content/uploads/2016/06/JOB-monitor-rapport-2016.v2-web.pdf