Overzicht

Gratis online cursus eHealth

  • 8 juli 2016

Zo’n zesduizend studenten uit de hele wereld volgen gratis lessen van de Universiteit Twente (UT) over eHealth. Zij doen dit online via een zogenaamde Massive Online Open Course (MOOC).

Een MOOC is een complete, op zichzelf staande cursus die speciaal voor internet is ontwikkeld. Er worden geen speciale eisen aan deelnemers gesteld. MOOCs zijn gratis en bijna altijd Engelstalig.

Wat is eHealth?
De MOOC eHealth is een zes weken durende online cursus en bestaat uit een combinatie van video’s, artikelen en discussiegroepen. De Universiteit Twente verbindt in de cursus de werelden van gezondheid, psychologie en technologie met elkaar. Deelnemers krijgen inzicht in de mogelijkheden van eHealth: Wat is het? Wat zijn de succesfactoren en barrières? Hoe ontwikkel je eHealth-technologieën die aansluiten bij wat mensen willen?

Voor wie?
De MOOC is geschikt voor mensen die meer willen weten over eHealth en voor professionals die met eHealth te maken hebben in hun werk. Saskia Kelders, universitair docent bij de vakgroep Psychologie, Gezondheid en Technologie van de UT en één van de zogeheten educators: 'Deelnemers krijgen basiskennis en verdieping mee, maar ook vaardigheden en concrete handvatten om met eHealth aan de slag te gaan.' Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname.

Meer informatie over:

de MOOC eHealth

https://www.utwente.nl/nieuws/!/2016/3/492870/launch-ehealth-mooc 
https://www.futurelearn.com/courses/ehealth
http://www.kennispleinchronischezorg.nl/eerstelijn/trends-ehealth-nieuws-moocs-studenten.html