Overzicht

Ouderen in het vizier

  • 25 mei 2016

Het programma ‘Ouderen in het vizier’ roept zorgprofessionals op om hun kennis over ouderen met een verstandelijke beperking te delen.

Het aantal ouderen met een verstandelijke beperking neemt toe in Nederland. Zij zijn fysiek en mentaal vaak kwetsbaarder dan andere  ouderen. Om hen goed te ondersteunen, is goede en praktische informatie nodig. Kennis is nu veelal versnipperd en niet toegespitst op zorgprofessionals.

Vragenlijst
‘Ouderen in het vizier’ is een initiatief onder de vlag van ‘Gewoon Bijzonder’ (Nationaal Programma Gehandicapten). Het doel is tweeledig: een inventarisatie van de kennisbehoefte onder zorgverleners die werken met verstandelijk beperkte ouderen en actuele kennis bundelen en beschikbaar stellen aan alle professionals in de gehandicaptenzorg via het online Kennisplein Gehandicaptensector. Aan zorgprofessionals wordt gevraagd om hun kennis te delen, onder meer door een vragenlijst in te vullen.

Meer informatie over:

Ouderen in het vizier
http://www.kennispleingehandicaptensector.nl/gehandicaptenzorg/npo-gehandicapten-ouderen-in-het-vizier-kennis-delen.html?origin=29901

de vragenlijst
https://fd8.formdesk.com/vilans/Inventarisatie_ouderen_in_het_vizier