Overzicht

Gebruik werk-apps stijgt

  • 8 april 2016

Het gebruik van apps voor het werk in de ouderenzorg is in twee jaar tijd met 15 procent gestegen, zo blijkt uit gebruikersonderzoek van Zorg voor Beter.

Werkgevers stellen steeds vaker een smartphone of tablet ter beschikking aan de zorgmedewerker. In de thuiszorg heeft 43 procent van de zorgverleners een smartphone en 35 procent een tablet van de werkgever.

Wie krijgen er eentje?
In verpleeghuizen, woonzorgcentra en kleinschalig wonen hebben zorgmedewerkers minder vaak de beschikking over een smartphone of tablet van de werkgever: 16 procent heeft een smartphone en 18 procent een tablet. In totaal (thuiszorg én intramuraal) heeft 29 procent een smartphone en 21 procent een tablet van de werkgever. Mensen in hogere functies (teamleider, staf- en beleidsmedewerker, verpleegkundig specialist en hbo-verpleegkundige) hebben dit vaker (tussen 50 procent en 60 procent) dan medewerkers in lagere functies, zoals verzorgenden (29 procent).

Top drie
In het gebruikersonderzoek is gevraagd welke apps de bezoekers gebruiken. De drie meest gebruikte zijn: Farmaceutisch Kompas - medicijnen, Risicoscan van Zorg voor Beter en Appotheek app van KNMP.



Meer informatie over:

het ‘app-onderzoek’ van Zorg voor Beter
http://www.zorgvoorbeter.nl/ouderenzorg/apps-ouderenzorg.html