Overzicht

CZO voert erkenningsregeling brancheopleidingen uit

  • 8 april 2016

Het College Zorg Opleidingen (CZO) gaat de erkenningsregeling voor de brancheopleidingen en functiegerichte opleidingen in de VVT-branche uitvoeren.

Branche-erkende opleidingen zijn opleidingen voor (vervolg)functies die binnen de branche vaak voorkomen en waarbij het van belang is dat de kwaliteit is gewaarborgd. In de erkenningsregeling wordt beschreven aan de hand van welke criteria en langs welke weg de beoordeling van opleidingsorganisaties en hun programma's plaatsvindt op hun geschiktheid voor het verzorgen van één of meer erkende opleidingen in de VVT-branche.

Functiegericht en branche-erkend
De VVT-sector kent naast een aantal functiegerichte thuiszorgopleidingen de branche-erkende opleidingen tot eerst verantwoordelijk verzorgende (EVV), tot gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie (GVP) en de verkorte opleiding tot kraamverzorgende. In heel Nederland kan men met een branche-erkend diploma aantonen te beschikken over de competenties die door de branche noodzakelijk worden geacht voor het uitoefenen van de betreffende functie.

Meer informatie over:

uitvoeren erkenningsregeling door CZO
http://www.aovvt.nl/agenda-en-nieuws/inhoud-bericht/news/czo-voert-erkenningsregeling-branche-opleidingen-uit/