Overzicht

Zorgvragen van de toekomst

  • 7 december 2015

Aan minister Edith Schippers (VWS), minister Jet Bussemaker (OCW) en staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) zijn op 2 december de eerste vijf regionale actieagenda’s van het Zorgpact gepresenteerd.

Het Zorgpact is op initiatief van het kabinet ingesteld om de samenwerking tussen zorgopleidingen, zorginstellingen en lokale overheden te ondersteunen, met het doel om opleidingen voor zorgprofessionals klaar te stomen voor de toekomst. Het Zorgpact sluit aan bij regionale initiatieven en faciliteert de versterking daarvan. Doel is dat alle werkers in de zorg goed zijn voorbereid op onder andere complexere zorgvragen, technologische en demografische ontwikkelingen en een toenemende rol van mantelzorgers en familieleden.

Regionale accenten
In de regio Midden Nederland slaan opleidingen en zorginstellingen de handen ineen om helder te krijgen wat de impact is van e-health, domotica en robotica op de opleiding die zorgprofessionals nodig hebben voor hun dagelijkse werk. Regio Noord besteedt veel aandacht aan de mogelijkheden om goede ervaren medewerkers voor de zorg te behouden.

Meer informatie over:

het Zorgpact
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/nieuws/2015/12/02/opleidingen-en-zorginstellingen-slaan-handen-ineen-voor-zorgvragen-van-de-toekomst
https://zorgpact.nl/