Overzicht

Nieuwe opleiding: praktijkverpleegkundige voor asielzoekers

  • 19 oktober 2015

De Academie voor Verpleegkunde van de Hanzehogeschool heeft in samenwerking met het Gezondheidscentrum Asielzoekers een nieuwe leergang ontwikkeld: ‘Praktijkverpleegkundige eerstelijn, werkzaam met kwetsbare groepen’.

Deze eenjarige opleiding is onder andere bedoeld voor verpleegkundigen die werkzaam zijn bij de medische dienst van een gezondheidscentrum voor asielzoekers. Maar bij ‘kwetsbare groepen’ kan ook worden gedacht aan gedetineerden, illegalen en dak- en thuislozen.

Vijf modules
De leergang bestaat uit de modules professionele rolontwikkeling, infectieziekten in de eerstelijn, interculturele zorg, effectieve consultvoering en innovatie. De leergang is als geheel te volgen, maar men kan ook kiezen voor één of meerdere modules.

Pilotfase
De opleiding, die op 29 september startte als pilot, wordt aangeboden door de Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven. Na de proeffase zal de opleiding landelijk worden opengesteld.

Meer informatie over:

de opleiding
https://www.hanze.nl/nld/onderwijs/gezondheid/academie-voor-verpleegkunde/organisatie/overzichten/nieuws/nieuw-opleiding-praktijkverpleegkundige-eerstelijn-werkzaam-kwetsbare-groepen?r=https://www.hanze.nl/nld/onderwijs/gezondheid/academie-voor-verpleegkunde

het Gezondheidscentrum Asielzoekers
http://www.gcasielzoekers.nl