Overzicht

Doorlichten zorgopleidingen op technologiekennis

  • 19 oktober 2015

Als het aan minister Schippers ligt, worden zorgopleidingen straks doorgelicht om te achterhalen in hoeverre zij voldoende aandacht besteden aan medisch-technologische innovaties.

Begin oktober informeerde Schippers de Tweede Kamer over nieuwe plannen om Nederlandse medisch-technologische innovaties te stimuleren.Zij investeert de komende twee jaar bij elkaar bijna 130 miljoen euro in duurzame medisch-technologische vernieuwingen. Voor een groot deel betreft dit publiek-private samenwerking tussen overheid, bedrijven in de sector Life Sciences & Health, wetenschappelijke onderzoeks- en kennisinstellingen en gezondheidsfondsen. Private partijen zelf gaan hierin ook fors meer investeren.

Andere vaardigheden
Veranderingen in de zorg en technologische ontwikkelingen vragen om andere vaardigheden van zorgverleners. ‘Dit vergt bij- en omscholing van zittend personeel, maar ook aanpassingen van het initieel onderwijs, zodat dit goed blijft aansluiten op de arbeidsmarkt’, schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

Zorgpact
Om een impuls te geven aan de samenwerking tussen onderwijs- en zorginstellingen heeft Schippers (samen met minister Bussemaker) Doekle Terpstra aangesteld als aanjager van een regionale aanpak: het Zorgpact. Kunnen omgaan met innovatieve technologie is daarbij een belangrijk aandachtspunt.


  
Meer informatie over:

de plannen van Schippers
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/nieuws/2015/10/05/schippers-gaat-innovatieve-nederlandse-zorgbedrijvigheid-inter-nationaal-stimuleren