Overzicht

Brabantse Proeftuin Dementie

  • 19 oktober 2015

Een groep van 55 studenten van de School voor Gezondheidszorg van ROC Tilburg doet dit schooljaar mee aan de Brabantse Proeftuin Dementie.

Binnen deze proeftuin leren de vierdejaars verpleegkundestudenten welke technologische middelen mensen met dementie helpen bij het dagelijks leven. Die hulpmiddelen kunnen ervoor zorgen dat dementerenden langer zelfstandig en veilig thuis kunnen blijven wonen. De studenten besteden een half schooljaar één dagdeel per week aan dit project. In januari vindt de afronding plaats.

Observeren en vastleggen
Studenten zijn op dit moment aan het verkennen welke nieuwe technologische zorginnovaties er zijn. Zij oefenen vervolgens met het gebruik van deze producten op school. Met al die kennis en vaardigheden gaan de studenten de praktijk in. Samen met mensen met dementie brengen ze, bij deze mensen thuis, in kaart waar zij behoefte aan hebben en welke oplossingen hierbij kunnen passen. Studenten gaan niet alleen adviseren. Zij geven ook uitleg en ondersteuning bij het gebruik. Ze observeren de ervaringen van de cliënten en leggen die vast. Die gegevens gebruikt de Brabantse Proeftuin Dementie voor onderzoek.

Meer informatie over:

de Brabantse Proeftuin Dementie 

http://www.brabantseproeftuindementie.nl 
 
de activiteiten van de studenten
http://www.onderwijsgroeptilburg.nl/OGT/Home/roc_news?ciId=10229