Overzicht

Landelijk scholingsmodel voor herregistratie BIG-register

  • 4 september 2015

Vanaf 1 september is het scholingsmodel voor de herregistratie in het BIG-register uniform en wordt de kwaliteit beter getoetst.

Dat heeft het CIBG, dat zorgverleners registreert in het BIG-register, bekendgemaakt.

Kwaliteit scholing niet op orde
Verpleegkundigen die zich willen herregistreren, moeten voldoen aan de werk- of scholingseis. Uit onderzoek van V&VN en NU'91 eerder dit jaar bleek de kwaliteit van de scholing en de Cito-toets niet goed te zijn.

Centraal examen
Voorheen werden er op de roc’s verschillende vormen van scholing aangeboden. Vanaf nu is de lesstof van het scholingsmodel door het hele land hetzelfde. Het examen wordt centraal afgenomen en vindt zes keer per jaar plaats in Utrecht. Voor het nieuwe scholingsmodel is veel samengewerkt met de mbo-scholen in de diverse regio’s en met de MBO Raad.

Toezicht
Doordat alle scholing binnen het hele land nu gelijk is, kan ook beter toezicht worden gehouden op de kwaliteit. Bijvoorbeeld als het gaat om de contacturen.

Meer informatie over:

het landelijke model
https://www.bigregister.nl/nieuwsbrief/juli2015/InterviewIlseHartgers/default.aspx http://www.venvn.nl/Berichten/ID/487749/Landelijk-scholingsmodel-herregistratie-BIG-register