Overzicht

Twee nieuwe expertisegebieden

  • 22 juni 2015

Recent presenteerde V&VN twee nieuwe expertisegebieden: Oncologie en Justitieel Verpleegkundige. Hierin staan de specifieke expertises van oncologieverpleegkundigen en justitieel verpleegkundigen beschreven.

Op 11 juni werd het Expertisegebied Oncologie overhandigd tijdens het symposium Oncologie in perspectief - iedere levensfase belicht. Het expertisegebied is niet alleen bestemd voor oncologieverpleegkundigen, maar ook voor docenten, patiënten en voor de samenwerkingspartners van de oncologieverpleegkundigen op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Aan de inhoud van het expertisegebied hebben zo'n 200 oncologieverpleegkundigen vanuit alle werkvelden meegewerkt.  

Trots
Op 21 mei al was het de beurt aan het Expertisegebied Justitieel verpleegkundige, dat werd gepresenteerd in de Generaal Spoorkazerne in Ermelo.Marjo Koster, voorzitter van V&VN Justitieel Verpleegkundigen, zei bij die gelegenheid trots te zijn op het expertisegebied, dat met veel inzet van de beroepsgroep tot stand is gekomen. Justitieel verpleegkundigen voorzien samen met de (huis)artsen in de zorgplicht van de inrichtingen die behoren tot de Dienst Justitiële Inrichtingen.

 

Meer informatie over:

het Expertisegebied Oncologie
http://www.venvn.nl/Berichten/ID/314410/Expertisegebied-oncologie-uitgereikt

het Expertisegebied Justitieel Verpleegkundige
http://www.venvn.nl/Portals/1/Thema's/Beroepsprofiel/20150521%20Expertisegebied%20justitieel%20verpleegkundige.pdf
http://www.venvn.nl/Berichten/ID/249271/Justitieel-verpleegkundigen-presenteren-Expertisegebied