Overzicht

Samenwerken met mantelzorgers

  • 22 juni 2015

Hoe kun je als zorgprofessional beter samenwerken met mantelzorgers? Het programma 'In voor Mantelzorg' helpt organisaties en zorgverleners op weg.

In voor Mantelzorg biedt zorgorganisaties innovatietrajecten op maat en verspreidt de hierin ontwikkelde kennis. In de innovatietrajecten ligt de focus onder andere op het versterken van de positie van mantelzorgers, een meer gelijkwaardige samenwerking in de zorg, een goede informatievoorziening en het wegnemen van belemmerende regels. De kennis die in de innovatietrajecten wordt opgedaan, wordt verspreid via onder meer webinars, zodat de hele zorgsector kan profiteren.

Ambassadeurs
Daarnaast wordt een aantal zorgverleners opgeleid tot ambassadeur. Deze ambassadeurs zullen op een inspirerende manier met het onderwerp aan de slag gaan, samen met de mantelzorgers in hun organisatie.

Kennis verspreiden
Het programma richt zich op zorgaanbieders in de ouderen- en gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, ziekenhuizen en revalidatiecentra, thuiszorg en eerstelijnszorg. De bedoeling is om 80 organisaties en 2500 medewerkers te bereiken en hen te ondersteunen bij een toekomstbestendige visie op mantelzorg.
De uitvoering van In voor Mantelzorg is in handen van Vilans en Movisie; het Ministerie van VWS financiert het programma.

Meer informatie over:

de innovatietrajecten
http://www.invoormantelzorg.nl

de ambassadeurs
http://www.ikbeninvoormantelzorg.nl