Overzicht

Roc werkt aan beter imago ouderenzorg

  • 23 maart 2015

Eind 2014 organiseerde ROC Albeda een ouderenweek, waarin ouderen en jongeren elkaar ontmoetten. Dit initiatief heeft de wederzijdse beeldvorming positief beïnvloed, blijkt nu.

De ouderenweek was bedoeld om ouderen en jongeren samen te brengen. Ze konden samen koken en lunchen en speelden fanatiek mee met een kennisquiz. Ook lieten de studenten de ouderen kennismaken met eigentijdse communicatiemiddelen als FaceTime en Skype.

Beter imago ouderenzorg
De ouderenweek komt voort uit het NPO-project Ouderenparticipatie in het onderwijs voor de ouderenzorg: netwerk en routeplanner dat het imago van de ouderenzorg onder studenten wil verbeteren. In totaal doen twaalf onderwijsinstellingen en tientallen inspirerende ouderen mee. Het project richt zich primair op zorgstudenten in de eerste fase van hun opleiding, dus nog voordat zij op stage gaan of een specialisatie kiezen.

Meer informatie over:

de ouderenweek
http://www.zonmw.nl/nl/themas/thema-detail/onderwijs/thema-detail/?tx_zonmwdata_pi3%5Btab%5D=3&tx_zonmwdata_pi3%5Bnieuwsitem%5D=4373&cHash=f56a4221457f1d68c98eb426768c6e29
http://www.nationaalprogrammaouderenzorg.nl/fileadmin/www.npoz.nl/documenten/folders/Projectkrant_Ouderenweek.pdf