Overzicht

ROC Leiden ter ziele

  • 23 maart 2015

ROC Leiden zal in de huidige vorm ophouden te bestaan. Het ID College neemt de onderwijsverplichtingen van ROC Leiden op zich.

ROC Leiden verkeert in grote financiële problemen als gevolg van onverantwoorde vastgoedtransacties in het verleden. ‘Als er nu niet wordt ingegrepen lopen we het risico dat de studenten jarenlang niet de kwaliteit van onderwijs krijgen waar zij recht op hebben. Niet uit te sluiten valt zelfs dat deze studenten straks, als het tot een faillissement zou komen, op straat komen te staan (…)’, aldus onderwijsminister Jet Bussemaker in een brief aan de Tweede Kamer.

Zorgopleidingen
ROC Leiden werkte met Hogeschool Leiden en het opleidingsinstituut van het LUMC samen in de Zorg Academie Leiden. De volgende zorgopleidingen werden aangeboden: helpende zorg en welzijn, verzorgende-IG, medewerker maatschappelijke zorg (niveau 3 en 4), persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg, mbo-verpleegkundige, medewerker steriele medische hulpmiddelen. ‘Als het aan ID College ligt, verlaten alle Leidse mbo-studenten hun opleiding met een diploma’, zo staat te lezen op de website van ID College.

Meer informatie over:

het stoppen van ROC Leiden
http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ocw/nieuws/2015/02/13/oplossing-voor-kritieke-situatie-roc-leiden.html
https://www.idcollege.nl/k/n133/news/view/9008/492/id-college-neemt-onderwijsactiviteiten-roc-leiden-over.html

de zorgopleidingen van ROC Leiden
http://www.rocleiden.nl/zorg