Overzicht

Bescheiden gebruik van beeldschermzorg

  • 23 maart 2015

Verpleegkundigen, verzorgenden en praktijkondersteuners zetten op bescheiden schaal beeldschermzorg, sensortechnologie en telemonitoring in hun werkpraktijk in.

Tegelijkertijd ervaren verpleegkundigen en verzorgenden dat informatie-uitwisseling en overdracht van dossiers nog niet digitaal plaatsvindt. Dat blijkt uit de eHealth Monitor 2014 van TrendITion™, een samenwerking van Nictiz en REshape/Radboudumc.

Niet omaar overtuigd
In de eHealth-monitor 2014 – en overigens ook in eerder onderzoek – wordt geconcludeerd dat het geen vanzelfsprekendheid is dat verpleegkundigen een technologie gebruiken, zodra die voor hen beschikbaar is. Verpleegkundigen vinden technologie vaak niet passen binnen het zorgproces en ze zijn niet op voorhand overtuigd van het nut ervan.

Zelf actie ondernemen
Het betrekken van verpleegkundigen en verzorgenden bij de invoering van eHealth-toepassingen kan ertoe leiden dat er meer gebruik van wordt gemaakt. Maar verpleegkundigen moeten zelf ook meer verantwoordelijkheid nemen, meent Ulco de Boer, bestuurslid van het platform verpleegkundige Zorg- & informatietechnologie, onderdeel van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN).



Meer informatie over:

het onderzoek
http://www.smarthealth.nl/trendition/2015/01/22/ehealth-monitor-verpleegkundigen-verzorgenden/