Overzicht

Ouderenparticipatie in het zorgonderwijs

  • 10 februari 2014

Als het aan Vilans en Zorgbelang Nederland ligt, zien mbo-, hbo- en wo-studenten die een zorgstudie volgen vanaf volgend jaar inspirerende ouderen voor de klas staan.

In een project voor opdrachtgever ZonMw gaan beide organisaties ouderen en onderwijsinstellingen begeleiden in de gezamenlijke ontwikkeling en uitvoering van onderwijs voor de zorg. Met het project willen Vilans en Zorgbelang Nederland het imago van de ouderenzorg onder zorgstudenten verbeteren, zodat er meer en beter gekwalificeerde studenten voor de specialisatie ouderenzorg kiezen. Bovendien sluit de inhoud van het onderwijs zo beter aan op de wensen, behoeften en ervaringen van de ouderen zelf. Beide ontwikkelingen hebben een positief effect op de kwaliteit van de ouderenzorg in de toekomst.

Docenten gezocht
Vilans is nog op zoek naar onderwijsinstellingen die mee willen doen aan het traject en naar docenten die in een feedbacksessie mee willen denken over succesfactoren en randvoorwaarden van ouderenparticipatie in het onderwijs.

Meer informatie over:

het project

http://www.zorgvoorbeter.nl/ouderenzorg/Onderwijsinstellingen-gezocht-voor-ouderenparticipatie.html
http://www.vilans.nl/Pub/Home/Over-Vilans/Over-Vilans-Nieuws/Nieuwsbrief-Nieuwsoverzicht/Docenten-en-onderwijsinstellingen-gezocht-voor-het-project-Ouderenparticipatie-in-zorgonderwijs.html