Overzicht

Bryan Visser ZorgTopper 2014

  • 10 februari 2014

Bryan Visser van het Alfa-College werd op zaterdag 11 januari 2014 gekozen tot de beste leerling-verpleegkundige van Nederland.

Tijdens de nationale finale, die plaatsvond tijdens het beroepskeuze-evenement SkillsMasters, nam Bryan Visser het op tegen de drie andere winnaars van eerder gehouden regionale voorrondes. De kandidaten speelden drie rollenspellen en ze legden een rekentoets af.

Evenwichtig
Volgens de jury van de Calibris ZorgTopper-wedstrijd toonde de negentienjarige student een evenwichtige uitvoering van zijn vak. De jury beoordeelde de deelnemers op aspecten als vakdeskundigheid, communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, samenwerken en begeleiden. Bryan had aandacht voor de emoties van de patiƫnt, maar zorgde er ook voor dat zijn verpleegtechnische taken op professionele wijze werden uitgevoerd.

Achtergrond
Calibris organiseert de wedstrijd jaarlijks ter promotie van het werken in de zorg. De Calibris ZorgTopper laat zien dat je trots mag zijn op het beroep van verpleegkundige. Daarnaast laten de rollenspelen aan (v)mbo-leerlingen zien wat het vak inhoudt.



Meer informatie over:

de ZorgTopper-wedstrijd
http://www.calibris.nl/Publicaties/Nieuwsberichten/Groningse-Bryan-Visser-wint-Nederlands-Kampioensch
http://www.alfa-college.nl/overons/nieuws/paginas/2014/student-alfa-college-zorgtopper-nederland.aspx