Overzicht

Gezondheid & Technologie de projectstatus voorbij

  • 25 november 2014

Op 13 november organiseerde de Academie Gezondheidszorg van Saxion een symposium dat in het teken stond van Gezondheid & Technologie.

Sinds september 2010 biedt de Academie een studieroute aan onder dezelfde naam, onder licentie van de opleiding tot verpleegkundige. Studenten worden opgeleid tot BIG-bevoegd verpleegkundige met een specialisatie in techniek. Zij kunnen technologie niet alleen inzetten als middel in de verpleegkundige zorgverlening, maar ook adviseren en begeleiden bij de ontwikkeling, introductie, toepassing en innovatie van technologie in de medische praktijk. De verwachting is dat de inbreng van de G&T-verpleegkundige welkom zal zijn met het oog op ontwikkelingen als bezuinigingen, extramuralisatie van langdurige/intensieve zorg en de participatiesamenleving.

Tweehonderd
Om te vieren dat het complete curriculum er staat en is uitgevoerd, werd een symposium georganiseerd. Het ging over toegepaste technologie in de verpleegkundige hulpverlening. De studie wordt inmiddels gevolgd door zo’n tweehonderd studenten.

Meer informatie over:

het symposium
http://www.saxion.nl/agz/site/_calendar/symp-gez-tech-13-nov/

de studie
http://saxion.nl/gt