Overzicht

Eerste hoogleraar ggz-verpleegkunde

  • 25 november 2014

Per 1 oktober 2014 is Berno van Meijel benoemd tot bijzonder hoogleraar ggz-verpleegkunde bij de afdeling Psychiatrie van het VU Medisch Centrum.

De leerstoel is ingesteld om interventies te ontwikkelen en op effectiviteit te onderzoeken voor de beroepspraktijk van de ggz-verpleegkundigen. Het onderzoek zal plaatsvinden in de velden van de geestelijke gezondheidszorg, de verstandelijk gehandicaptenzorg en de psychogeriatrie en richt zich op bevordering van de kwaliteit van professionele praktijkvoering.

Combinatie van opleiding, onderzoek, zorg
Van Meijel is ook als hoogleraar verbonden aan de op 1 oktober gestarte academische werkplaats herstel en rehabilitatie bij GGZ inGeest. Binnen de academische werkplaats worden gespecialiseerde patiƫntenzorg, opleiding en onderzoek op een intensieve manier gecombineerd. Het doel van de academische werkplaats is enerzijds om de praktijk als inspiratiebron te laten fungeren voor nieuw onderzoek en anderzijds om gegenereerde kennis uit onderzoek te vertalen naar de praktijk en naar het onderwijs.

Meer informatie over:

de bijzonder leerstoel
http://www.inholland.nl/onderzoek/Lectoraten/GGZ-verpleegkunde/Nieuwsberichten/Hogeschool+Inholland+benoemt+Dr.+Berno+van+Meijel+tot+bijzonder+hoogleraar+GGZ+verpleegkunde.htm?SourceGuid=%7B5A714F43-5261-4544-85E4-1B88010A4CAC%7D

de academische werkplaats
http://www.ggzingeest.nl/thema/over-ggzingeest/nieuws/academische-wp-herstel-rehab/