Overzicht

Verzorgende In de Praktijk (VIP)

  • 29 september 2014

ROC Nova College en Zorgbalans zijn gestart met een opleiding Verzorgende IG in een nieuwe jas: Verzorgende In de Praktijk (VIP).

De studenten leren vanaf het begin vooral in woonzorglocaties of buurtteams van Zorgbalans. Daar lopen ze stage én volgen ze de meeste lessen. De overige lessen volgen ze op het Nova College.

Overstappen
De eerste twee leerjaren volgen de studenten hun opleiding in de beroepsopleidende leerweg (bol): les en stage. Voor het derde jaar kunnen studenten die dat willen, solliciteren op een leerwerkplek en overstappen naar de beroepsbegeleidende leerweg (bbl): werken en leren. Bovendien kunnen studenten in de schoolvakanties al starten met vakantiewerk bij Zorgbalans.

Intake
Wie zich aanmeldt voor de opleiding VIP, krijgt een uitnodiging voor een intake. Deze bestaat onder andere uit een taal- en rekentoets en een kennismakingsgesprek bij Zorgbalans. Als er geen passende mogelijkheden zijn binnen Zorgbalans, kan de kandidaat in aanmerking komen voor de reguliere opleiding Verzorgende IG bij het Nova College.

Meer informatie over:

het VIP-concept
http://novacollege.nl/actueel/nieuws/nova-college-en-zorgbalans-starten-vip-opleiding-verzorgende-de-praktijk