Overzicht

Op naar een nieuwe beroepscode V&V

  • 29 september 2014

Als het goed is, komt er nu snel één beroepscode voor verpleegkundigen en verzorgenden.

De beroepscode is een document met beroepsethische regels, dat behoort tot de professionele standaard. De waarden en normen van de beroepsgroep staan erin beschreven.

Vier beroepscodes
Op dit moment zijn er vier beroepscodes voor verpleegkundigen en verzorgenden. Eén van Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak, één van V&VN/NU’91, één van Sting en eentje van reformatorische huize. Er zijn de afgelopen jaren al verschillende pogingen gedaan om tot een nationale code te komen. Dit lijkt eindelijk te gaan lukken, nu de betrokkenen overeenstemming hebben bereikt over het concept. Ten opzichte van de oude codes zijn de teksten uitgebreid, geactualiseerd en in actieve, modernere vorm gezet.

Reacties verwerken
De beroepsgroep had tot 1 oktober de tijd om te reageren op het voorstel; daarna worden de reacties in het concept verwerkt in de definitieve versie. Deze zal begin januari 2015 worden gepresenteerd.


 
Meer informatie over:

de beroepscode
http://www.abvakabofnv.nl/over-ons/nieuws/nieuwsoverzicht/2014/09/wat-vind-je-van-de-nieuwe-beroepscode-verpleegkundigen-en-verzorgenden/