Overzicht

Nieuwe leergang ouderenwerk

  • 29 september 2014

Begin 2015 gaat een nieuwe, competentiegerichte hbo-leergang van start: Ouderenwerk 3.0 – transities in welzijn, wonen en zorg.

De leergang is bedoeld voor professionals in zorg en welzijn die in hun dagelijkse werk met ouderen te maken hebben, zoals (wijk)verpleegkundigen, hulpverleners, activiteitenbegeleiders, verzorgenden, docenten mbo verzorging en gemeenteambtenaren die deel uitmaken van sociale wijkteams. Zij ontwikkelen in de leergang competenties, kennis en vaardigheden die aansluiten bij de veranderingen in de vraag naar zorg en welzijn, zoals vraaggerichte zorg, e-health, werken in wijkteams en meer doen met minder. Thema’s die aan bod komen zijn onder meer: de oudere in zijn levensfase, de oudere in zijn context, de oudere als regisseur en de oudere als professional.   

Opzet van de studie
De opleiding is een combinatie van hoor- en werkcolleges, begeleide intervisiebijeenkomsten en praktijkleren, gekoppeld aan de werksituatie in zorgorganisaties. Er zijn tien theorie- en trainingsdagen en tien dagdelen begeleide intervisie. Daarnaast vraagt de leergang circa acht uur per week thuisstudie. De totale studiebelasting bedraagt 60 EC (1680 uur).

Partners
De leergang werd ontwikkeld door Stenden Hogeschool, Zuyd Hogeschool, HZ University of Applied Sciences en Christelijke Hogeschool Windesheim, in nauwe samenwerking met Vilans en het werkveld. De verwachting is dat de scholen in week 7 of 8 van 2015 starten met de leergang, zo laat Giel Vaessen, manager gezondheidszorg Zuyd opleiding en training (Zuyd Hogeschool), weten.
 
Meer informatie over:

de leergang

http://www.ouderenwerk30.nl
http://www.zuyd.nl/loopbaan-en-scholing/scholingsaanbod/ouderenwerk/