Overzicht

Studiebijsluiter mbo

  • 21 augustus 2014

Het kiezen van een mbo-opleiding is lastig. Jongeren kiezen vaak verkeerd en haken daarom voortijdig af. Betere voorlichting met behulp van een studiebijsluiter moet daar een eind aan maken.

Mbo-scholen moeten studiekiezers beter op weg helpen door de nieuwe studiebijsluiter actief te gebruiken in hun voorlichting. Dat zegt onderwijsminister Jet Bussemaker. De bijsluiter werd afgelopen maanden ontwikkeld door studenten, onderwijsinstellingen en bedrijven en biedt een overzicht van belangrijke informatie voor aankomend mbo'ers. Het gaat daarbij bijvoorbeeld over de tevredenheid van mbo-studenten over een bepaalde opleiding of de kansen op een stageplaats of werk.

Meer deelnemers nodig
Om de studiebijsluiter tot een goed werkend instrument te maken, draaiden verschillende scholen afgelopen maanden proef met de tool. Op dit moment heeft een derde van de mbo-scholen zich aangemeld voor gebruik van de bijsluiter. Dat aantal moet omhoog, schrijft Bussemaker aan de scholen.



Meer informatie over:

de studiebijsluiter mbo
http://www.s-bb.nl/studie-in-cijfers.html

de oproep van de minister
http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ocw/nieuws/2014/06/26/minister-bussemaker-roept-mbo-scholen-op-studiebijsluiter-te-gebruiken.html