Overzicht

Leren werken met Werkbalans-tool

  • 21 augustus 2014

In september en oktober organiseren cao-partijen een aantal voorlichtingsbijeenkomsten over de Werkbalans-tool. In een halve dag leren de deelnemers hoe ze dit instrument handig kunnen inzetten.

De Werkbalans-tool ondersteunt bij het beoordelen en doorvoeren van  veranderingen als gevolg van wijzigingen in de bekostiging en contractering van de zorg. Hoe kan de juiste balans gevonden worden tussen de belangen van cliënten, medewerkers en organisatie?

Cao-afspraken
In de CAO VVT 2013-2014 staan afspraken over het contractenbeleid in VVT-organisaties, zoals de mogelijkheid tot het aangaan van arbeidsovereenkomsten van gemiddeld 28 uur per week en overleg met de ondernemingsraad over contractsomvang en knelpunten in de werktijden. De Werkbalans-tool (een spreadsheet die de verbinding legt tussen informatie over de cliëntvraag, personele inzet, sociale doelen, productie en bekostiging) is een hulpmiddel bij de uitvoering van deze afspraken. In de cao staat dat de werkgever verplicht is de Werkbalans-tool te gebruiken als de ondernemingsraad hierom vraagt.  

Voor wie?
De Werkbalans-tool is bedoeld voor teamleiders, leden van zelfsturende teams en ondernemingsraden in de VVT. Deelname aan een voorlichtingsbijeenkomst kost 30 euro.

Meer informatie over:

de Werkbalans-tool en de bijeenkomsten
http://www.nu91.nl/cao/vvt/news/Voorlichtingsbijeenkomsten_Werkbalans-tool:_inschrijving_geopend!&id=309
http://werkbalans-tool.nl/