Overzicht

Stages als oplossing van de jeugdwerkloosheid

  • 22 mei 2014

Gemeenten willen de jeugdwerkloosheid aanpakken via stages. Maar wie moet het voortouw nemen bij het realiseren van stageplaatsen (in de zorg)?

Daarover verschillen politieke partijen flink van mening. Er zijn behoorlijke verschillen in opvatting tussen rechtse en linkse partijen over de vraag wie het initiatief moet nemen: de overheid, het bedrijfsleven of een combinatie van beide. Dat blijkt uit een analyse van de verkiezingsprogramma’s die Calibris WijkLeerbedrijf heeft laten uitvoeren door Kieskompas. 

Reactie Calibris
Calibris pleit ervoor om initiatieven als het wijkleerbedrijf in te zetten bij de aanpak van de jeugdwerkloosheid. In wijkleerbedrijven krijgen studenten met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring door actief te zijn in de wijk. Met de stage wordt daarnaast ingespeeld op de zorgvraag van mensen. Frank Braaksma, Operationeel Manager van Calibris, stelt op de Calibris-website dat wijkleerbedrijven een hoog maatschappelijk rendement hebben: 'een snelle terugverdienperiode, ze dragen bij aan het terugdringen van de uitstroom van jongeren en zorgen ervoor dat jongeren beter in staat zijn zelfstandig de stap naar de arbeidsmarkt te zetten'.



Meer informatie over:

het onderzoek
http://www.calibris.nl/Publicaties/Nieuwsberichten/Gemeenten-stages-zijn-belangrijke-oplossing-voor-j

WijkLeerbedrijven
http://www.calibris.nl/wijkleerbedrijf