Overzicht

Zorgbaan voor Brabantse werkzoekenden

  • 31 maart 2014

Op vrijdag 24 januari kregen tien Brabanders, tijdens een feestelijke diploma-uitreiking bij Summa Zorg in Eindhoven, hun startcertificaat voor een leer-werkbaan bij een zorginstelling.

Daar worden ze opgeleid tot verzorgende of verpleegkundige. De voormalig werkzoekenden kregen de baan in de zorg, dankzij hun deelname aan het project WelSlagen.  

WelSlagen
WelSlagen is een initiatief van Calibris, bedoeld om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar een baan in zorg en welzijn. Deelnemers maken tijdens een stage van een half jaar kennis met het werken in een zorginstelling. Ze worden daarbij intensief begeleid door de zorginstelling, het roc en een personal coach. Na een succesvolle stage hebben deelnemers de garantie dat ze kunnen instromen in een driejarige praktijkgerichte mbo-opleiding (een leer-werkbaan) tot verzorgende of verpleegkundige. Daarbij werken ze drie dagen per week bij een zorginstelling en gaan ze één dag in de week naar school (Summa Zorg in Eindhoven).

Jeugdige werklozen
WelSlagen vindt in deze regio voor de derde keer plaats. In maart 2014 start een vierde groep, die voornamelijk bestaat uit jeugdige werklozen. 


  
Meer informatie over:

WelSlagen

http://www.welslagendiversiteit.nl/
http://www.calibris.nl/Publicaties/Nieuwsberichten/Brabanders-toch-aan-het-werk