Overzicht

Van A tot Zorg

  • 31 maart 2014

Voor sommige zorgmedewerkers is taal een belemmering om zich verder te ontwikkelen. De taalmethode 'Van A tot Zorg. Nederlands leren in de zorgcontext' helpt hen verder.

De methode geeft een duidelijk beeld van de Nederlandse zorg. In de oefeningen en voorbeelden wordt taal gebruikt die in de zorg gangbaar is. Cursisten oefenen bijvoorbeeld met het schrijven van een verslag over de gezondheidstoestand van een cliënt. De methode bestaat uit een combinatie van vijf e-learningmodules, een oefenboek, werkopdrachten in de praktijk en groepstrainingen. Ze is bedoeld als onderdeel van een taaltraject, niet als zelfstudiepakket.

Doelgroepen
De methode is ontwikkeld door ITpreneurs en Calibris, met subsidie van de gemeente Rotterdam. Van A tot Zorg is gericht op werkenden in de zorg die zich verder willen ontwikkelen, op mantelzorgers en vrijwilligers in de zorg, op zij-instromers en doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt én op leerlingen van zorgopleidingen. Het is al langer bekend dat het taalniveau van met name mbo-studenten soms onvoldoende is om goed in de beroepspraktijk te kunnen functioneren.


 
Meer informatie over:

de methode

http://www.calibris.nl/Calibris/media/Calibris/Publicaties/VIZIER/Publicaties%20januari%202014/Van-A-tot-Zorg.pdf?ext=.pdf (zie pag. 9).
http://www.van-a-tot-z.org/