Overzicht

Subsidie voor project rondom levenseinde

  • 31 maart 2014

Eind 2013 kreeg het project ‘Zorg bij levenseinde’ van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) opnieuw subsidie via de RAAK-regeling.

In het najaar van 2011 startte, in samenwerking met V&VN IC, het project ‘End-of-life care bij IC-patiënten’. Het doel was het formuleren van verpleegkundige handvatten ten aanzien van end of life care bij IC-patiënten in de vorm van een verpleegkundige richtlijn. In 2013 was de concept-richtlijn klaar en werd een voorstel ingediend voor een vervolgproject van het lectoraat Acute intensieve zorg van de HAN. Dit vervolgproject focust op de culturele, levensbeschouwelijke en religieuze aspecten in de zorg rond het levenseinde. Het voorstel werd gehonoreerd.

RAAK
De Stichting Innovatie Alliantie (SIA) heeft van het Ministerie van OCW subsidie gekregen voor de stimulering van onderzoeks- en innovatieprojecten via de RAAK-regeling. Deze regeling beoogt de uitwisseling van kennis tussen mkb-ondernemers, de publieke sector, hogescholen en TNO te stimuleren. Nieuwe subsidieaanvragen kunnen worden ingediend tot en met 12 mei 2014.

Meer informatie over: 

het project
http://blog.han.nl/acute-intensieve-zorg/2013/11/19/vervolgsubsidie-bij-raak-sia-voor-project-zorg-rond-het-levenseinde/

RAAK/SIA
http://www.innovatie-alliantie.nl/over-sia.html
http://www.regieorgaan-sia.nl/