Overzicht

Handreiking vrijwilligerswerk

  • 11 februari 2013

Zorgmedewerkers die meer resultaten willen bereiken in de samenwerking met familieleden en vrijwilligers, kunnen hiervoor een gratis handleiding downloaden.

Vrijwilligers en familieleden spelen in veel organisaties een steeds grotere rol in verpleeg- en verzorgingshuizen en gehandicapteninstellingen. Dit vraagt van professionele zorgmedewerkers dat ze goed met hen kunnen samenwerken.

Stevig fundament
Zorg- en gehandicaptenorganisaties die willen leren om meer te bereiken in de samenwerking met vrijwilligers en familie vinden hiervoor handvatten in de gratis online handreiking Stevig fundament als basis van Vilans en Movisie. Deze gaat uit van het principe dat vrijwilligers de beste begeleiding krijgen op de plek waar ze werken. Dit vraagt om directe en korte communicatielijnen en een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het functioneren van de vrijwilligers. Daarmee krijgen zij een duidelijke plek in de organisatie.



Meer informatie over:

het project van Vilans en Movisie
http://www.vilans.nl/Pub/Home/Over-Vilans/Over-Vilans-Nieuws/Nieuwsbrief-Nieuwsoverzicht/Handreiking-over-effectieve-organisatie-vrijwilligerswerk.html