Overzicht

Overleg over beroepsprofiel

  • 1 oktober 2013

Minister Schippers heeft V&VN gevraagd om het nieuwe beroepenhuis met de veldpartijen te bespreken en hun reacties te verwerken in een advies.

In maart 2012 lanceerde de projectgroep V&V 2020 (van V&VN) voorstellen voor een nieuw beroepsprofiel. Die riepen gemengde reacties op. Het bleek dat er op  onderdelen van de nieuwe beroepsprofielen verdeeldheid was.

Uitwerking van reacties
De minister heeft V&VN gevraagd om in de eerste helft van het najaar van 2013 een rondetafeloverleg te organiseren. Volgens de minister is van belang dat niet de inhoud van de profielen primair onderwerp van gesprek is, maar de wijze waarop uitwerking kan worden gegeven aan de reacties van veldpartijen. Het resultaat van de rondetafel en het advies van V&VN worden door VWS meegenomen in de finale besluitvorming over de profielen.

Scholing
De V&VN Academie verzorgt een aantal scholingen in de regio om verpleegkundigen en verzorgenden, hun leidinggevenden en opleiders te informeren over het nieuwe beroepenhuis en de actuele stand van zaken.



Meer informatie over:

de bijeenkomsten over de nieuwe beroepsprofielen
http://www.venvn.nl/Actueel/tabid/1454/ctl/Details/ArticleID/9023/mid/2969/Kom-naar-bijeenkomsten-over-de-nieuwe-beroepsprofielen.aspx

het verzoek van minister Schippers aan V&VN
http://www.venvn.nl/Actueel/tabid/1454/ctl/Details/ArticleID/8970/mid/2969/Minister-VenVN-breng-partijen-op-1-lijn-over-beroepsprofielen.aspx

de beroepsprofielen van V&V 2020
http://www.venvn.nl/Dossiers/Beroepsprofielen.aspx