Overzicht

Miniconferentie 'zorgtechnologie'

  • 1 oktober 2013

Onlangs werd het domoticalokaal van de School voor Gezondheidszorg van ROC Tilburg feestelijk geopend tijdens een miniconferentie met als thema ‘zorgtechnologie’.

Op het programma stonden onder meer een lezing van Evelien Wouters, lector aan de Fontys Paramedische Hogeschool, en workshops waarin de ruim 150 aanwezigen uit onderwijs en beroepspraktijk ervaringen en kennis uitwisselden over techniek in de zorg.

Technische snufjes
Wouters stelde in haar lezing dat moderne technologie gebruikt en ontwikkeld moet worden vanuit het perspectief van de patiënt, diens omgeving en de zorgverlener. Zij moeten met ideeën komen en aangeven wat zij nodig hebben, zodat techniek dat mogelijk kan maken. Dit vraagt een andere rol van de zorgmedewerker en dat moet in het onderwijs terug te vinden zijn.

Ook op hogescholen
Ook in het hbo is er de laatste jaren steeds meer aandacht voor de combinatie (gezondheids)zorg en techniek/technologie, met opleidingen en minoren die zich hierop richten.

Zorgacademie Midden-Brabant
Het Tilburgse domoticalokaal, waar allerlei technische snufjes te vinden zijn, is gerealiseerd door Zorgacademie Midden-Brabant, een netwerkorganisatie die het rendement van het onderwijs wil vergroten door beter aan te sluiten op de praktijk.



Meer informatie over:

de officiële opening van het domoticalokaal
http://www.roctilburg.nl/Internet/roctilburg/Home/roc_news?ciId=9570

Zorgacademie Midden-Brabant
http://www.zorgacademie-mb.nl