Overzicht

Zorgtechniek Limburg gaat scholing verzorgen

  • 27 augustus 2013

Het nieuwe samenwerkingsverband Zorgtechniek Limburg gaat mensen opleiden die technologische oplossingen kunnen vertalen naar de zorgpraktijk.

Zorgtechniek Limburg is een breed samenwerkingsverband van onderwijsorganisaties (Arcus, Gilde Opleidingen, Leeuwenborgh en Zuyd Hogeschool), zorgaanbieders en bedrijfsleven. Het wil vakmensen (op mbo-niveau) opleiden die nieuwe, innovatieve technologische oplossingen vertalen in daadwerkelijke producten, deze toepassen en hiermee gaan werken in de brede zorgpraktijk.

Opleiding tot zorgtechnicus
De activiteiten van het kenniscentrum gaan door de hele provincie uitgevoerd worden, zowel binnen bestaande opleidingen van de onderwijsorganisaties als binnen zorginstellingen. Daarnaast wordt er een nieuwe opleiding tot zorgtechnicus ontwikkeld en ingevoerd. Ook krijgen vmbo-leerlingen informatie over de veranderende inhoud van de zorgberoepen.

Minisymposium
Op 17 september organiseert Zorgtechniek Limburg, samen met Calibris, een eerste minisymposium over de vraag hoe je slimme technologie ook kunt inzetten in de studentbegeleiding, bijvoorbeeld in de vorm van videoconferencing

Meer informatie over:

Zorgtechniek Limburg
http://nieuws.zuidlimburg.nl/blog/zorgtechniek-limburg-gestart.html

het minisymposium
http://www.calibris.nl/Publicaties/Nieuwsberichten/Mini-symposium-slimme-technologie-ook-in-studenten