Overzicht

Van werk naar werk in Groningen

  • 27 augustus 2013

Het Groningse project Noorderlef helpt mensen de overstap te maken naar ander soort werk dan waarvoor ze oorspronkelijk zijn opgeleid. Onlangs ging de eerste groep hbo-v'ers van start.

Binnen Noorderlef werken werkgevers samen om mobiliteitsbevorderende projecten te ontwikkelen en uit te voeren. Daarmee wil Noorderlef mensen stimuleren om een niet meer zo passende functie los te laten en zich om te scholen. Ook wil Noorderlef werkgevers verleiden om hun mensen de nodige kansen en zekerheden te geven om zich optimaal te ontwikkelen.

Intensief traject
Aan het hbo-v-traject doen onder meer een voormalige medewerker opleidingen van een school en een servicemanager van een telecombedrijf mee. Ze maken deel uit van een groep van tien geselecteerde kandidaten, die een intensief omscholingstraject volgen. Ze duiken niet alleen de studiebanken in, maar zijn ook heel snel actief in de praktijk.

Hogeschool en ziekenhuis
Op de Academie voor Verpleegkunde van de Hanzehogeschool Groningen volgen de omscholingsstudenten de bacheloropleiding hbo-v. In de praktijk worden ze begeleid door het UMCG en het Martiniziekenhuis.

Meer informatie over:

de omscholing tot verpleegkundige
http://www.noorderlef.nl/actueel/introductiedag-hbo-v
http://www.hanze.nl/home/Over+de+Hanzehogeschool/Nieuws/Berichten/Tien+startende+verpleegkundigen-in-opleiding+via+traject+Noorderlef.htm

het project Noorderlef
www.noorderlef.nl