Overzicht

Meer aandacht nodig voor patiëntveiligheid

  • 27 augustus 2013

Minister Edith Schippers (VWS) wil dat zorgopleidingen meer aandacht schenken aan patiëntveiligheid en dat zorginstellingen investeren in een cultuuromslag die veilig werken mogelijk maakt.

Dat zei de minister tijdens een overleg in de Tweede Kamer. Het overleg werd gehouden naar aanleiding van een initiatiefnota van VVD-Kamerleden Mulder en Van Veen om vermijdbare fouten in de zorg terug te dringen. De nota stelt dat veiligheid onvoldoende deel uitmaakt van de cultuur in de gezondheidszorg, waardoor er te veel fouten worden gemaakt.

Standaardisatie en transparantie
De nota werd positief ontvangen door de minister en de Kamer. De minister zei in het overleg met de Kamer dat standaardisering en transparantie volgens haar de belangrijkste factoren zijn om patiëntveiligheid te waarborgen. Ook vindt ze dat er in de opleidingen voor verpleegkundigen en verzorgenden meer aandacht moet komen voor patiëntveiligheid.



Meer informatie over:

het overleg
http://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/verslagen/kamer_in_het_kort/kamer_steunt_initiatief_ter_bevordering_patientveiligheid.jsp#0
http://mijn.bsl.nl/mijn-bsl/nieuws/bijzijn/aandacht-voor-veiligheid/4511316.html