Overzicht

Meer praktijkondersteuners nodig

  • 21 mei 2013

Op veel plaatsen is er een tekort aan praktijkondersteuners en doktersassistenten in de eerstelijnszorg. Een landelijke campagne moet daar verandering in gaan brengen.

De eerstelijnszorg speelt een grote rol bij het opvangen van de toenemende zorgvraag en de stijgende kosten. Hierdoor wordt het takenpakket van doktersassistenten en praktijkondersteuners steeds breder en intensiever. Het is daarom van belang dat zij tijdens hun opleiding voldoende ervaring op kunnen doen in de praktijk en dat opleidingen worden aangepast aan dit intensievere pakket.

Ook voor verpleegkundig specialisten
De campagne start met een inventarisatie van de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Hiertoe worden interviews gehouden met verschillende experts uit het werkveld. Na deze verkenning worden de activiteiten voor 2013 en 2014 vastgesteld. Deze zijn gericht op een goede arbeidsmarkt voor praktijkondersteuners, doktersassistenten én verpleegkundig specialisten en physician assistants.

SSFH
Het Campagneteam Werken in de Huisartsenzorg opereert onder de vlag van de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH), een samenwerkingsverband van werkgevers- en werknemersorganisaties.

Meer informatie over:

de campagne:
http://www.ssfh.nl/activiteiten/actueel/doorstart-campagneteam-doktersassistent/
http://lhv.artsennet.nl/Campagneteam.htm