Overzicht

Expertisecentrum voor innovatie van zorg en technologie

  • 21 mei 2013

De overheid heeft een subsidie van een miljoen euro per jaar toegekend aan Zuyd en Fontys Hogescholen voor de realisatie van het Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg en Technologie (EIZT).

In het EIZT bundelen zorginstellingen, bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen en intermediaire organisaties hun krachten. Ook Saxion hogescholen is betrokken bij de vormgeving van het EIZT. ‘Het Expertisecentrum moet Zuid-Limburg als toonaangevende caretech regio op de internationale kaart zetten. Zorg is óók een economische factor die hoogwaardige werkgelegenheid oplevert en innovatieve bedrijven aantrekt die tot wereldspelers kunnen uitgroeien. Vergrijzing maakt de zorg niet onbetaalbaar, maar stimuleert juist innovatie’, aldus Luc de Witte, lector Technologie in de Zorg en een van de initiatiefnemers van EIZT, op de website van de hogeschool Zuyd.

Meer informatie over:

het EIZT
http://www.zuyd.nl/over-zuyd/nieuws/zuyd-en-fontys-richten-samen-het-expertisecentrum-innovatieve-zorg-en-technologie-ophttp://www.lectoren.nl/2012/zuyd-en-fontys-richten-expertisecentrum-innovatieve-zorg-en-technologie-op.html