Overzicht

Start Brabantse kraamzorgopleiding

  • 5 november 2012

Om een groeiend tekort aan kraamverzorgenden op te vangen, zijn de Brabantse roc’s, het werkveld van de kraamzorg, Calibris en de provincie Noord-Brabant KraamOpleiding Brabant gestart.

De Brabantse onderwijsinstellingen krijgen het afzonderlijk niet voor elkaar volle klassen met studenten voor de kraamzorg te creëren, waardoor de instroom in het beroep gevaar loopt. Met deze samenwerking beogen partijen jonge talenten te werven én te behouden voor de kraamzorg. Alle 21 deelnemende organisaties en onderwijsinstellingen hebben een duidelijke taakverdeling vastgelegd. Zo is afgesproken aandacht te besteden aan de specialistische onderdelen van het vak, door gezamenlijk de kraamklas in het derde leerjaar samen te stellen.

Inmiddels hebben al 37 studenten zich aangemeld voor de KraamOpleiding Brabant. Zij ontvangen, naast normale lessen van de betrokken beroepsopleidingen, ook gastlessen, gegeven door inhoudsdeskundigen en betrokken kraamzorgorganisaties. Daarbij krijgen ze een gegarandeerde stageplaats.

Meer informatie over de :