Overzicht

Nieuw wijkleerbedrijf

  • 5 november 2012

In Amersfoort gaat een nieuw wijkleerbedrijf van start: Zorg & Zo Soesterkwartier. Via dit bedrijf lopen (v)mbo’ers Zorg en Welzijn stage in de wijk.

De stagiairs van ROC Midden Nederland, ROC Amersfoort, Prisma College en Vakcollege Amersfoort gaan vanaf januari 2013 in het Soesterkwartier aan de slag. Zij helpen buurtbewoners met bijvoorbeeld boodschappen doen, het bereiden van een maaltijd of de afwas. Ook maken ze samen met iemand een ommetje of lopen ze mee naar de huisarts. Zo snijdt het mes aan twee kanten: de stagiairs lopen een interessante en passende stage en de buurtbewoners krijgen hulp bij alledaagse dingen waar geen thuiszorg voor geïndiceerd wordt.

Calibris nam het initiatief tot de oprichting van het Wijkleerbedrijf Zorg & Zo Soesterkwartier. Calibris heeft al in meer steden een wijkleerbedrijf opgezet, onder meer in Haarlem. Daar kunnen jongeren die zich niet thuis voelen op een regulier ROC sinds september 2011 terecht bij Nova Zorg voor de Buurt!, waar zij worden opgeleid tot Zorghulp of Helpende Zorg en Welzijn.



Meer informatie over: