Overzicht

Alfabetiseringsprijs voor zorgproject

  • 5 november 2012

Dat opleiden voor zorg en welzijn prima hand in hand kan gaan met het verbeteren van de taalvaardigheid, bewijst het bekroonde project Welslagen Diversiteit.

Welslagen Diversiteit ontving de Nationale Alfabetiseringsprijs 2012 van de Stichting Lezen en Schrijven (in de categorie ‘Durven’), omdat het de afstand van laaggeletterden tot de arbeidsmarkt verkleint.  De prijs - een bedrag van 8500 euro - is bedoeld om het project verder te ontwikkelen.

Welslagen Diversiteit stoomt allochtonen met een afstand tot de arbeidsmarkt klaar voor een baan in de zorg. De deelnemers doorlopen een traject van 20 weken, waarbij zij kennismaken met het werk in zorg, werken aan de ontwikkeling van belangrijke startcompetenties en wennen aan de combinatie opleiding en werk. Daarna krijgen ze een bbl-contract bij een werkgever. Als zij de opleiding succesvol afronden, zijn zij gegarandeerd van een baan bij een zorginstelling.

Welslagen Diversiteit werd gefinancierd door Calibris, het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid West-Brabant en de provincie en borduurt voort op het project Welslagen, waarbij mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt worden voorbereid op een zorg- en/of welzijnopleiding op niveau 3.



Meer informatie over: