Overzicht

Verpleegkundeopleiding Zuyd Hogeschool bijzonder

  • 11 september 2012

De manier waarop Hogeschool Zuyd Evidence Based Practice (EBP) in het curriculum heeft vormgegeven en geïntegreerd, is door de NVAO erkend als 'bijzonder kenmerk'.

De Nederlands-Vlaamse Acrreditatieorganisatie (NVAO) geeft een deskundig en objectief oordeel over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen. Ook kan ze 'bijzondere kenmerken' toekennen aan hogescholen die zich profileren op aspecten die niet direct gerelateerd zijn aan het niveau van de opleiding, maar bijvoorbeeld te maken hebben met de oriëntatie (zoals onderzoeksmasters), met specifieke doelstellingen (zoals duurzaamheid) of met het residentiële karakter.

Over de integratie van EBP in het onderwijs van de zorgopleidingen van Hogeschool Zuyd staat in het beoordelingsrapport (uit mei 2012): 'De opleidingen profileren zich sterk op het gebied van EBP: het gewetensvol, expliciet en oordeelkundig gebruik van het huidige beste bewijsmateriaal (evidence) om beslissingen te nemen met individuele patiënten. Het is een integratie van individuele klinische expertise met het beste externe bewijsmateriaal dat vanuit systematisch onderzoek beschikbaar is. De voorkeuren en beslissingen van patiënten spelen bij de besluitvorming een centrale rol.'

Meer informatie: