Overzicht

Van project naar baan

  • 11 september 2012

In de regio West-Brabant behaalden dertien deelnemers aan het project Welslagen Diversiteit onlangs hun ‘startbewijs’: een belangrijke stap op weg naar een baan in de zorg.

Met dat startbewijs kunnen de potentiële zorgmedewerkers bij verschillende zorginstellingen in West-Brabant hun bbl-opleiding (ver)volgen. Zij werken 20-24 uur bij een instelling en gaan één dag per week naar school.

De dertien doen mee aan het project Welslagen Diversiteit, dat allochtonen met een afstand tot de arbeidsmarkt wil klaarstomen voor een baan in de zorg. De deelnemers hebben al een traject van twintig weken doorlopen, waarbij zij kennismaakten met het werk in zorg, werkten aan de ontwikkeling van belangrijke startcompetenties en wenden aan de combinatie opleiding en werk. Als zij het traject succesvol afronden, zijn zij straks gegarandeerd van een baan bij de zorginstellingen.

Welslagen Diversiteit werd gefinancierd door Calibris, het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid West-Brabant en de provincie en borduurt voort op het project Welslagen.


Meer informatie: