Overzicht

Lesmateriaal over ggz

  • 11 september 2012

In het najaar starten pilots die het doel hebben het mbo-onderwijs beter te laten aansluiten op de beroepspraktijk in de geestelijke gezondheidszorg.

Uit onderzoek blijkt dat docenten in het mbo en praktijkopleiders in de ggz behoefte hebben aan onderlinge kennisuitwisseling om het onderwijscurriculum te actualiseren en goed te laten aansluiten op thema's in de ggz. Nu vindt actuele praktijkkennis zijn weg vaak niet naar het onderwijs én andersom. Er zijn weliswaar vele losse initiatieven voor kennisdeling, maar een overkoepelende aanpak ontbreekt.

De pilots, een initiatief van het Trimbos-instituut, Vilans, V&VN en Calibris, willen docenten voorzien van lesmateriaal dat is ontwikkeld in het kader van de landelijke verbeterprojecten van het programma Zorg voor Beter rondom onder meer herstel, sociale participatie, bemoeizorg en somatische co-morbiditeit. De materialen (digitale, interactieve kennisbundels) vanuit Zorg voor Beter worden door het Trimbos-instituut beschikbaar gesteld, getest en afgestemd op het onderwijs. Zo nodig worden nieuwe lesmaterialen ontwikkeld en aangereikt en verspreid via regionale samenwerkingsnetwerken.

Roc-docenten of praktijkopleiders die mee willen doen aan een van de regionale pilots kunnen zich nog opgeven of een oriënterend gesprek aanvragen. De pilots starten in het najaar van 2012 en duren 5-6 maanden.

Meer informatie: