Overzicht

Maatopleiding voor wijkverpleegkundigen

  • 11 september 2012

Vanaf september 2012 volgen wijkverpleegkundigen van zorgaanbieder Savant een aanvullende hbo-opleiding ‘wijkverpleegkundige nieuwe stijl’. De opleiding wordt verzorgd door Hogeschool Zuyd.

Van wijkverpleegkundigen wordt steeds vaker verwacht dat zij regisseur van zorg zijn en een verbindende schakel in het netwerk met welzijn en wonen. Uit recent onderzoek in opdracht van zorgverzekeraar VGZ blijkt dat de helft van de Nederlanders een rol ziet weggelegd voor de wijkverpleegkundige als het gaat over de coördinatie van de zorg.

De nieuwe maatwerkopleiding leidt wijkverpleegkundigen op voor deze taken en duurt 1,5 jaar. Gemiddeld gaan de deelnemers eens per twee weken naar school. In het opleidingstraject wordt steeds de link naar de dagelijkse praktijk gelegd. Deelnemers leren verbinding te maken tussen de mogelijkheden van de klant, zijn directe omgeving en het informele en professionele aanbod.

De betrokken managers van de wijkverpleegkundigen volgen een parallel traject, zodat zij de groei en ontwikkeling van hun medewerkers zo goed mogelijk kunnen ondersteunen en faciliteren.

 Meer informatie: