Overzicht

Verpleegkundig project valt in de prijzen

  • 15 mei 2012

Tijdens het congres Zorg, Wetenschap en Technologie won GGD Hart van Brabant zevenduizend euro voor het project ‘Sociaal medische zorg voor de openbare ggz’.

Het project is het resultaat van een samenwerking tussen verpleegkundig specialist Conny Rijlaarsdam (GGD Hart voor Brabant), huisartsen, zorgverzekeraar VGZ, het zorg- en veiligheidshuis en de gemeente Tilburg. Meerdere hulpverleners passen in dit project een proactieve en outreachende werkwijze toe om de dak- en thuislozen van Tilburg te bereiken en voor hen de sociaal-medische zorg te organiseren. Rijlaarsdam heeft de regie van het project; zij inventariseert en beoordeelt wat er nodig en mogelijk is. Zij kan een patiënt ter consultatie aanbieden bij een select groepje huisartsen dat bereid is deze moeilijke doelgroep zorg te leveren, ook als een patiënt onverzekerd

Met deze zorgprijs wordt door Stichting Bergmansfonds extra aandacht geschonken aan zorgvernieuwende projecten in de regio Midden-Brabant. De eerste prijs, de Care-Award (een beeld) en een bedrag van achtduizend euro, ging naar Stichting Motorcycle Support Nederland.  Voor de Care-Award worden elke twee jaar projecten uit de regio genomineerd door een professioneel jurypanel.

Meer informatie: