Overzicht

Docente wint geldprijs voor zorggame

  • 15 mei 2012

Docente en verpleegkundig specialist ggz Sonja van Hamersveld heeft samen met haar team 200.000 euro gewonnen voor het ontwikkelen van een game.

De game die Van Hamersveld (docente bij de Master Advanced Nursing Practice aan de Hogeschool Utrecht) en haar teamleden hebben bedacht heet Heartville en is gericht op patiënten met psychiatrische problemen. De patiënt gaat zelf aan de slag met zijn leefstijldoelen in Heartville. Hij kan credits winnen met gezond gedrag en daarmee een dorp bouwen. Het winnen van credits en een speelse concurrentie met groepsgenoten zijn de kernaspecten van het spel, dat uitdaagt tot gezond gedrag.

Van de vijf genomineerden kreeg HeartVille de meeste stemmen van het publiek en de vakjury samen. De prijs, de Games for Health award 2012, werd uitgereikt door zorgverzekeraar CZ tijdens de TEDx Maastricht op 2 april.

Het team bestond, buiten Van Hamersveld, uit Jaap Gerretsen en Antoon Sturkenboom van  QLVR Games & Apps, prof. Peter van Harten, psychiater GGZ centraal, en Frits Liefferink, directeur van Innova, opleidingscentrum van GGZ centraal.

Meer informatie: