Overzicht

Sectie Zorgberoepen en Opleidingen van start

  • 30 maart 2012

Op 1 april is de Sectie Zorgberoepen en Opleidingen van start gegaan. Deze gaat deel uitmaken van het nieuwe Nederlands Zorginstituut(NZi).

Het NZi gaat per 2013 van start. Het zal bestaan uit vier secties: uitvoering verzekeringen, pakketbeheer, kwaliteitsinstituut en, tot slot, zorgberoepen en -opleidingen. Het doel van het nieuwe instituut is: het verbeteren van de kwaliteit, veiligheid, transparantie  en doelmatigheid van de zorg. Het NZi gaat hiertoe nieuwe initiatieven stimuleren en bestaande krachten bundelen. Zo gaat het College voor Zorgverzekeringen op in het NZi.

Per april 2012 al gaat de Sectie Zorgberoepen en Opleidingen zich bezighouden met het ‘toekomstgericht en sectoroverstijgend rapporteren en signaleren van de gewenste ontwikkelingen van beroepen en opleidingen in de gezondheidszorg’. Hierbij zal worden uitgegaan van maatschappelijke en technologische ontwikkelingen in de zorgverlening en de vraag naar zorg. Nieuwe beroepen en bestaande beroepen met andere taken (en daarmee taakherschikking) zijn eveneens een aandachtspunt van de sectie. De sectie rapporteert zowel aan het Ministerie van VWS als aan het zorgveld over de gewenste vernieuwingen van de opleidingen- en beroepenstructuur. 

Meer informatie: