Overzicht

Gezocht: deelnemers werkplaatsen

  • 10 november 2011

Verbeteringen in de zorg vinden niet zomaar hun weg naar het onderwijs. Daarvoor zijn docenten en praktijkopleiders nodig.

De afgelopen tijd heeft het programma 'Zorg voor Beter' in veel zorgorganisaties concrete verbeteringen gebracht. Ook zijn verschillende instrumenten ontwikkeld die in de praktijk nuttig zijn. De kennis hierover heeft echter nog niet goed z'n weg naar het onderwijs gevonden. Daarom zijn Vilans, Calibris, V&VN en het Trimbos-instituut het project ‘Mbo aan de slag met Zorgkwaliteit’ gestart. 

In het project gaan docenten en praktijkopleiders deelnemen aan zogenaamdewerkplaatsen. Hierin zoeken zij naar de juiste kapstokken binnen het onderwijs en de bij- en nascholing om te zorgen voor een optimale implementatie en verspreiding van de kennis die is opgedaan in het programma 'Zorg voor Beter'. Het gaat met name om kennis over het zorgleefplan, medicatieveiligheid, vrijheidsbeperking, dementie, cliëntenperspectief en herstelgerichte zorg. 

Er worden drie werkplaatsen ingericht: één voor de verpleeginstellingen, verzorgingshuizen en de thuiszorg, eentje voor de geestelijke gezondheidszorg en eentje voor de gehandicaptenzorg. Per werkplaats vinden twee bijeenkomsten plaats. Zo’n bijeenkomst duurt maximaal een dagdeel. 

Meer informatie: