In gesprek met Lenny Vleugel, adviseur leren en ontwikkelen bij Marente

Zet je eigen leiderschap in, een leven lang!

  • 8 min.
  • Interview

Lenny Vleugel werkt als adviseur leren en ontwikkelen bij Marente, een organisatie van verpleeghuiszorg en thuiszorg in Zuid-Holland Noord. Lenny is haar loopbaan gestart als een van de eerste hbo-verpleegkundigen en gaat nu met pensioen na een interessante loopbaan van 44 jaar in de zorg. Een periode waarin veel ontwikkelingen in gang zijn gezet. We spreken haar over wat zij gezien en ervaren heeft in deze lange periode.

Portretfoto (kleur) Lenny Vleugel

Zou je kort jouw (leer)loopbaan kunnen schetsen?

‘Ik heb de hbo-v-opleiding gedaan in Leusden; het eerste jaar dat er vier volle klassen waren. Daarna ben ik gaan werken als verpleegkundige in een ziekenhuis. De teneur was toen wel: zo’n hbo-v’er die kan misschien niet zo veel hè. Na twee jaar ben ik vertrokken, zoals heel veel van onze lichting, de reden was dat we meer regelruimte en autonomie wilden als professional. Dat paste niet in de bestaande hiërarchie. Daarna heb ik tien jaar lang gewerkt in de psychiatrie, de acute crisisopvang en in de vrouwenhulpverlening.
In de jaren 80 heb ik de opleiding VO-beroepsinnovatie gedaan, vergelijkbaar met een master zorg en innovatie. En een lerarenopleiding met het idee: ik ga het onderwijs in. Maar ik werd praktijkopleider in het ziekenhuis. In de jaren 90 ben ik vervolgens opgeleid als kwaliteitsadviseur bij het kwaliteitsinstituut voor de zorg, het CBO. We moesten DBC’s beschrijven, we kregen Carpenito (

Abonneer u direct en krijg toegang tot alle artikelen

Abonneer nu

Heeft u al een account?